ROSÓŁ Z KURY

4.5 (155 ocen)

  • 5 min

Pyszny prawdziwy rosół

  • 5 min

Składniki:

  • pół kury rosołowej
    2 średnie marchewki
    1 duża pietruszka
    kawałek selera
    natka pietruszki
    1 mała cebula
    sól, pieprz
    makaron
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół z kury - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Gotujemy w wodzie kurę, dodajemy pokrojone na pół marchewki,pietruszkę korzeń i natkę, seler, doprawiamy solą. Cebule przypalamy na palniku (taka czarną) dodajemy do rosołu. Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw.Doprwiamy piprzem i solą według uznania. Gotujemy makaron .

Porady

Rosół od początku gotujemy na małym ogniu.Im dłużej tym lepszy smak. Najlepszy makaron to nitki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować