Rosół z kurczaka z makaronem nitki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ćwiartka z kurczaka 2 szt.
    makaron nitki
    1 łyżka domowej kostki rosołowej
    marchew
    por
    suszona włoszczyzna 2 łyżki
    2 ząbki czosnku
    natka lubczyku i pietruszki
    sól, pieprz do smaku
    2 listki laurowe
    3-4 ziarenka ziela angielskiego

Rosół z kurczaka z makaronem nitki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rosół z kurczaka z makaronem nitki. 1. W 2 litrach wody gotujemy wymyte mięso z kurczaka, po zdjęciu szumowiny doprawiamy solą pieprzem, dodajemy suszoną włoszczyznę, listki laurowe, ziele angielskie, obraną i wymytą marchew, domową pastę rosołową, por, pokrojoną natkę lubczyku. Gdy mięso jest miękkie do garnka dokładamy czosnek i pokrojoną natkę pietruszki. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany rosół podajemy z makaronem i kawałkiem mięsa.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy