Rosół z królika "podbity" ryżem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Bardzo zdrowa pożywna zupka i dla dorosłych jak i dla dzieciaków. Odskocznia od tradycyjnego rosołu.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 porcja kadłubów królika
    Włoszczyzna: marchew / pietruszka/ seler / liść kapusty włoskiej
    1 woreczek ryżu
    Posiekaną natkę pietruszki.
    ½ posiekanej cebuli
    2 ząbki czosnku
    Przyprawy: Vegeta/ pieprz/ ziele angielskie/ liść laurowy

Rosół z królika "podbity" ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rosół z królika 1. Do garnka wrzucamy opłukany kadłub królika zagotowujemy i wylewamy. Następnie zalewam nowa wodą i daje wszystkie przyprawy (Vegeta/ pieprz/ ziele angielskie/ liść laurowy ) czosnek, cebule a następnie wrzucam pokrojoną włoszczyznę i zagotowuję, gotuje ok 10 min i wsypuje woreczek ryżu. Gotujemy, sprawdzam czy warzywa są miękkie ewentualnie według potrzeb doprawić Vegetą i pieprzem. Gdy ściągniemy zupę z ognia wrzucam posiekaną natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy