Rosół z królika

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Delikatny i nietłusty rosół, Idealny dla dzieci

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 krolik
    1 por
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1 seler
    1 cebula
    Ziele angielskie, lubczyk, pieprz ziarnisty, liscie laurowe
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika poporcjować (odciąć łapy, korpus przekroić na pół). Umyć, zalać zimna woda. Dodać warzywa w całości. Dołożyć przyprawy. Gotować na małym ogniu. Od zagotowania gotować ok 1,5 godz, aż mięso będzie odchodzić od kości. W trakcie gotowania wybierać syfy z wierzchu.
    Doprawić. Podawać z makaronem i obranym mięsem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować