Rosół z gęsi z domowym makaronem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dziś dzień Marcina więc u mnie gęsina, ale nie gęś pieczona lecz rosół na gęsi, jest przepyszny tym bardziej, że ze swojej gąski bez chemii.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Porcje gęsie,
    1 duża marchew,
    4-5 korzeni pietruszki (warzywa również mam swoje),
    1 średnia cebula,
    kawałek pora,
    0,5 dużego ząbka czosnku,
    2 łyżki natki pietruszki,
    5 plastrów selera,
    6 ziarenek ziela angielskiego,
    2 liście laurowe,
    1 łyżka liści lubczyk - magii.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół z gęsi z domowym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rosół 1. Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać umyte mięso oraz resztę warzyw.
  • rosół 2. Cebulę podpalić na kuchni ( lub jeśli ktoś nie ma to opalić na gazowej, dodać do garnka i od zagotowania gotować na wolnym ogniu co najmniej trzy godziny.
  • rosół 3. Gdy już jest miękkie mięso i rosół ma ładny kolor doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki,
  • rosół 4. Dodać drobno pokrojony czosnek i nadal gotować na wolnym ogniu.
  • rosół 5. Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. Rosół z gęsi wyszedł bardzo smaczny a dodatkowo swój makaron rewelacja.
  • rosół 6. Podałam jak już pisałam ze swojskim makaronem i szczyptą naturalnego pieprzu.

Porady

Dobry rosół wyjdzie tylko wtedy jeśli od zagotowania się go, będzie gotował się na wolnym ogniu co najmniej trzy godziny, tak aby tylko pyrkotał.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować