Rosół wykwintny z kuchni staropolskiej

4.5 (188 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Rosół wykwintny z kuchni staropolskiej

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - woda: 3 litry
    - rostbef bez kości: 0.5 kilograma
    - kura: 0.25 sztuki
    - pieczarki: 15 dekagramów
    - wątróbki z drobiu: 15 dekagramów
    - włoszczyzna: 1 pęczek
    - pęczek zielonej pietruszki: 1 sztuka
    - ziarna pieprzu: 6 sztuk
    - ziele angielskie: 4 sztuki
    - Liscie laurowe: 3 sztuki
    - sól, pieprz: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół wykwintny z kuchni staropolskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wołowe zalać wodą i powoli gotować 1,5h. Dodać kurę mięso z kury włoszczyznę, ziarna pieprzu, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować 1,5h. Rosół odcedzić. Zalać pokrojoną w kosteczkę wątróbkę oraz pokrojone pieczarki. Wrzucić pietruszkę. Odstawić pod przykryciem. Doprawiamy do smaku i odcedzamy. Podajemy z makaronem oraz pokrojonym mięsem z kury.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować