Rosół wołowy

  • wyświetlono: 123 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na smaczny i domowy rosół wołowy. Ugotowany na szpondrze wołowym z dodatkiem warzyw. Polecam.

  • 6 porcje
  • 150min
  • Łatwy

Składniki

2,5 l wody
0,5 kg szpondru wołowego
pęczek włoszczyzny
1 łyżka domowej przyprawy do zupy
1 łyżeczka płaska soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki curry
makaron
natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Rosół wołowy

  • Rosół wołowy1. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy.Mięso myjemy i wkładamy do garnka z gotującą się wodą, zbieramy z wierzchu gotującego się rosołu szumowiny.
    W międzyczasie gotujemy makaron i obieramy oraz myjemy warzywa. Warzywa kroimy w dowolne kształty. Po około 90 minutach gotowania rosołu, dokładamy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Podajemy z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

makaronnatka pietruszkiszkoła babciwodaprzyprawyMój niedzielny obiadszponder wołowypęczek włoszczyzny
 

Komentarze

Podobne przepisy

Rosół drobiowo - wołowy

Dodane przez: W_poszukiwaniu_inspiracji

Rosół drobiowo - wołowy

Pyszny, aromatyczny rosół na niedzielny...

Rosół drobiowo wołowy

Dodane przez: Gregorhspeed

Rosół drobiowo-wołowy

Oj! Wyszedł dokładnie taki, jaki...

rosół drobiowo-wołowy z domowym makaronem

Dodane przez: Martyna1991

Rosół drobiowo wołowy z domowym makaronem

Pełen smaków i aromatów rosół z...

Rosół

Dodane przez: Ola1984

Esencjonalny rosół drobiowo-wołowy

Klasyk niedzielnego obiadu. Choć...

image-029j9cl

Dodane przez: Docherro

Rosół z pęgi wołowej

Czasami lubię zjeść rosołek typowo...

pyszny i rozgrzewający

Dodane przez: beciiaaa

Wyjątkowy rosół drobiowo wołowy

Doskonały głównie jesienią i zimą,...