Rosół wołowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny i domowy rosół wołowy. Ugotowany na szpondrze wołowym z dodatkiem warzyw. Polecam.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 l wody
    0,5 kg szpondru wołowego
    pęczek włoszczyzny
    1 łyżka domowej przyprawy do zupy
    1 łyżeczka płaska soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/4 łyżeczki curry
    makaron
    natka pietruszki do dekoracji

Rosół wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rosół wołowy 1. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy.Mięso myjemy i wkładamy do garnka z gotującą się wodą, zbieramy z wierzchu gotującego się rosołu szumowiny.
    W międzyczasie gotujemy makaron i obieramy oraz myjemy warzywa. Warzywa kroimy w dowolne kształty. Po około 90 minutach gotowania rosołu, dokładamy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Podajemy z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy