Rosół wołowo drobiowy z ziemniakami

5 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Rosół z ziemniakami to potrawa z kresów , moja babcia taki często gotowała i bardzo wszystkim smakował .

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g wołowiny rosołowej
    porcja rosołowa z kurczaka lub kawałek kaczki
    marchewka
    pietruszka
    seler
    por
    sól
    pieprz
    ziele angielskie
    listek laurowy
    cebula
    natka pietruszki i koperek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Rosół

Rosół wołowo drobiowy z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku nastawiamy wodę, ok 4l. wkładamy jarzyny i doprowadzamy do wrzenia, tedy wkładamy mięso (do wrzątku , gdyż wtedy nie wydziela ono krwi i nie trzeba zbierać szumowin) Gotujemy bardzo długo na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie .. ok 3 godziny.
    W tym czasie gotujemy kilka ziemniaków w całości lub tradycyjnie makaron.
    Przed podaniem pokrojone ziemniaki zalewamy rosołem i dodajemy na talerz jarzyny i porcję mięsa. Posypujemy natką pietruszki i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować