ROSÓŁ WARZYWNY Z LANYMI KLUSECZKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

mój smak dzieciństwa.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na wywar warzywny:
    trzy marchewki, jeden mały seler, jedna pietruszka w korzeniu, jeden mały por, 1 łyżeczka lubczyku, dwie łyżeczki natki pietruszki, 3 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 3 ziarna pieprzu czarnego, sól, pieprz, Vegeta, magi (opcjonalnie)

    Składniki na lane ciasto:
    trzy jajka, pięć łyżek mąki, szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół warzywny z lanymi kluseczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garna wlewamy około 2,5 litra wody dorzucamy liść laurowy oraz ziele angielskie oraz pieprz czarny, całość doprowadzamy do września. Do gotującej się wody wrzucamy pokrojone w dowolny kształt warzywa i całość gotujemy aż warzywa zmiękną. Na koniec dodajemy lubczyk oraz pietruszkę, sól, pieprz, Vegetę i całość jeszcze gotujemy 10 min.
    W osobnym garnku gotujemy osoloną wodę. W miseczce do trzech jajek dodajemy mąkę oraz sól, całość wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Kiedy woda nam się gotuje, do lejka przekładamy masę (najlepiej nad garnkiem) i okrężnymi ruchami rozprowadzamy ciasto. Kiedy kluski wypłyną są gotowe, i przekładamy do garnka z rosołem, bądź do osobnego naczynia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować