Rosół orzechowy

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Aromatycznie i smacznie.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kurczak: 0.5 sztuki
    - cebula - mała: 1 sztuka
    - orzechy włoskie: 0.5 szklanki
    - cynamon: 1 szczypta
    - szczypiorek pęczek: 1 sztuka
    - cytryna mała: 1 sztuka
    - rosół: 1.25 litra
    - natka pietruszki świeża - pęczek: 0.5 sztuki

Rosół orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć i razem z obraną cebulą zalać gorącym rosołem.
  • 2. Gotować 25 minut, po tym czasie wyjąć cebulę, dodać posiekane orzechy i natkę, doprawić cynamonem i sokiem z cytryny.
  • 3. Gotować jeszcze ok. 15 minut.
  • 4. Po ugotowaniu mięso wyjąć i oddzielić od kości, włożyć do zupy. Podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy