Rosół na skrzydełkach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Szybka pyszna zupka.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 10 skrzydełek
    1 pietruszka
    Pół selera
    2 marchewki
    Sól
    Pieprz
    Natka pietruszki
    Cebulka

Rosół na skrzydełkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy. Do garnka wlewamy wodę. Wrzucamy mięso. Warzywa obieramy, myjemy, wrzucamy do garnka.
    Gotujemy do miękkości, dodajemy sól i pieprz oraz zieleninę umytą. Gotujemy na małym ogniu.

    Kiedy zupa jest już gotowa, obieramy cebulkę i obsmażamy z dwóch stron na gazie, wrzucamy do zupy.

    Przyprawiamy do smaku, podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy