Takiego jeszcze nie jedliście!
0 (0 ocen)
Porady
Proszę pamiętać, że na starość wszyscy jednak mądrzeją i wiedzą, że warto jeść pietruszkę, ale akurat na starość to to jest już za późno. Proszę pamiętać, że mięso z tego typu zupy świetnie nadaje się do zrobienia czegoś na drugie danie, ale najlepiej wziąć to, co zostało i zmielić w mikserze - wszystkie warzywa i nawet mięso odłubać z kości (gotujemy z kośćmi jak galaretę), czyli zupełnie wszystko, co mikser zmieli wrzucamy i mamy świetną papkę, również dla dzieci niejadków (nawet makaron, którego nie wyłożyliśmy na talerz, czy jajko w piance - jeśli mikser zmieli, to i ziele angielskie (prócz oczywiście liścia laurowego). Takie papki możemy również robić z innych zup "wczorajszych", bo zupa na drugi dzień zawsze jest lepsza, ale niestety papki te musimy doprowadzić do wrzenia i podawać gorące (wbrew pozorom szybko stygną).
Komentarze