Rosół - królowa polskich zup - w wegetariańskiej odsłonie

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam dla wszystkich kochających rosół wegetarian! :)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 seler
    pietruszka
    2 cebule
    5 marchewek
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 pory
    Pół główki białej kapusty
    1 gałązka selera naciowego
    4 szt. ziela angielskiego
    4 liście laurowe
    0,5 łyżeczki kurkumy
    1 łyżka sosu sojowego
    sól i pieprz
    natka pietruszki i koperek
    makaron jajeczny lubella

Rosół - królowa polskich zup - w wegetariańskiej odsłonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i kroimy.
    2. Cebule opalić nad palnikiem kuchenki
    3. Zalać zimną wodą i doprawić przyprawami
    4. Zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 2h
    5. Na końcu dodajemy sos sojowy i oliwek z oliwek
    6. Gotujemy makaron - ja używam lubella jajeczna 5 jaj :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy