Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby

Dziś mam dla Was propozycję na rosół ale w niecodziennej odsłonie. A jest to rosół nie z makaronem jak to przeważnie bywa a z kulkami ryżowymi z dodatkami. Taki rosół jest fajną odmianą tego tradycyjnego.

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • na rosół :
    500 g szpondra wołowego
    1/2 kurczaka
    4 marchewki
    2 pietruszki ( korzeń )
    1/4 dużego selera
    1 opalona cebula
    2,5 l wody
    maggi do smaku ( mrożone liście )
    sól do smaku
    pieprz do smaku

    na kulki :
    1 woreczek ryżu basmati ( ugotowanego )
    1 garść świeżego szpinaku
    2 marchewki z rosołu
    mięso z rosołu kurczaka
    250 g sera zagrodowego z bazylią i płatkami czosnku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Kulki

Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włożyć szponder i kurczaka. Zagotować i gotować 2 godziny na małym ogniu. Potem dodać warzywa i gotować jeszcze godzinę. Dodać przyprawy do smaku i dalej gotować pół godziny. W razie potrzeby jeszcze doprawić.
  • 2. Ugotowany letni ryż przełożyć do miski. Ser zetrzeć na tarce, wystudzone mięso z kurczaka i szpinak posiekać, marchewkę pokroić w kostkę. Dodać składniki do ryżu i dokładnie połączyć. Formować ryżowe kulki i kłaść za talerze, zalewać gorącym rosołem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować