Rosół drobiowo - wołowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pyszny, aromatyczny rosół na niedzielny obiad.

  • 3 godz.

Składniki:

  • - 40 dag kości wołowych
    - 2 duże uda z kurczaka
    - 2 marchewki
    - ćwierć selera korzeniowego
    - pietruszka
    - cebula (w łupinie)
    - pora (białą część)
    - łyżeczka pieprzu czarnego w ziarnach
    - 3 ziarna ziela angielskiego
    - liść laurowy
    - 2 kostki rosołowe
    - przyprawa uniwersalna
    - pieprz
    -sól
    -maggi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Rosół

Rosół drobiowo - wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego garnka wlewamy 1,5 litra ZIMNEJ wody i wkładamy umyte mięso. Stawiamy na bardzo małym gazie (ma jedynie pyrkać) i zostawiamy na godzinę. Po godzinie wyciągamy drób i ściągamy szumowiny. Marchewkę obieramy, myjemy i tniemy w mniejsze kawałki. Wrzucamy do bulionu. Dodajemy umyte i obrane seler i pietruszkę i umytego pora. Cebulę przekrawamy na pół i opalamy nas gazem, dodajemy do zupy. Wrzucamy ziele angielskie, pieprz w ziarnach i liść laurowy, zostawiamy na kolejną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy warzywa. Marchewkę zostawiamy i tniemy w plasterki, resztę wyrzucamy. Dodajemy przyprawę uniwersalną, pieprz, kostki rosołowe i zostawiamy na kolejną godzinę. Wyjmujemy kości wołowe i doprawiamy do smaku. W osobnym garnku gotujemy w osolonej wodzie makaron. Gotowy przekładamy na talerz, dodajemy kilka plastrów marchewki i nalewamy rosół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować