Rosół chiński z imbirem i trawą cytrynową

4.5 (152 ocen)

  • 40 min

Szybka, łatwa i rozgrzewająca przekąska

  • 40 min

Składniki:

  • Filet z kurczaka
    dwie laski trawy cytrynowej
    pół średniej kapusty pekińskiej
    dwa centymetry startego świeżego imbiru
    jedna średniej wielkości marchewka
    sos sojowy
    kilka grzybów mun
    pieprz
    mieszanka przypraw do dań chińskich stir - fry (dostępna w lidlu)
    pół opakowania makaronu ryżowego
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół chiński z imbirem i trawą cytrynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy, i kroimy w kostkę. Polewamy sosem sojowym i posypujemy przyprawą do dań chińskich.
    Zalewamy wodą. Dodajemy imbir, marchewkę, grzyby mun (wcześniej zalane wrzątkiem) kroimy w paski i również dodajemy do wywaru. Trawę cytrynową tłuczemy i również wrzucamy do zupy. Gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą do dań chińskich, pieprzem i sosem sojowym. Na samym końcu dodajemy pokrojoną kapustę i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z makaronem ryżowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować