Rosół

5 (183 ocen)

  • 2 godz. 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

U mnie rosół to nie wywar z warzyw z makaronem - zawsze pływa w nim dużo pyszności :)

  • 2 godz. 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ćwiartki z kurczaka
    20 dkg wątróbki z kurczaka
    15 dkg serc drobiowych
    1/2 główki kapusty (młodej lub włoskiej)
    kilka suszonych grzybów
    4 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 selera
    kawałek pora
    gałązka lubczyku
    1 liść laurowy
    2 ziela angielskiego
    1 kostka rosołowa
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Rosół Wątróbka

Rosół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki oczyścić, zalać wodą, posolić, dodać liść laurowy i ziele angielskie, zagotować i zebrać szumowiny.
  • 2. Wątróbkę i serca odgotować w osobnym garnku i odcedzić.
  • Włoszczyzna 3. Włoszczyznę pokroić wedle uznania.
  • Gotujący się rosół 4. Po zebraniu szumowin, do udek dorzucić włoszczyznę, grzybki, serca, wsypać łyżeczkę przyprawy uniwersalnej, przykryć i na bardzo małym gazie gotować do miękkości mięsa i warzyw. Pod koniec gotowania dodać wątróbki. Podawać gorący z makronem nitki i ulubioną zieleniną :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować