Rosół

5 (150 ocen)

No tej zupy opisywać nie trzeba. Polski rosół :) Rozgrzewający.

Składniki:

  • - kawałek kurczaka (udka ,skrzydełka lub korpus )
    - 2 marchewki
    - kawałek pora
    - korzeń pietruszka
    - korzeń seler
    - 1 cebula
    - natka pietruszki
    - liść laurowy, czosnek, sól, pieprz
    - makaron


Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,wrzucić do garnka.
    Wlać ok.2 litrów zimnej wody.
    Warzywa obrać i umyć. Wrzucić do garnka.
    Cebulę przypalić na ogniu. Dorzucić do rosołu.
    Dodać czosnek,liść laurowy i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Pod koniec gotowania dodać sól oraz pieprz i natkę pietruszki. Wyciągnąć mięso i warzywa.
    Zapach nie do opisania ! :))
    Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu :)

Porady

Podawać z marchewką i makaronem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.38 (165 ocen)

rosół

To może cię zainteresować