Rosół

0 (0 ocen)

Rosół znają wszyscy, ale wiadomo że u każdego smakuje inaczej.

Składniki:

  • 1 noga kury
    1 szyja indycza
    1 wołowa pręga rosołowa
    włoszczyzna
    1 średnia cebula
    1 listek laurowy
    10 kulek pieprzu czarnego
    1 - 2 kostki rosołowe lub garstka lubczyku

Rosół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone mięso zalewamy wodą i gotujemy. Po zagotowaniu łyżką zbieramy nagromadzoną szumowinę.
  • 2. Wkładamy oczyszczoną włoszczyznę, listek laurowy, pieprz, kostki rosołowe / lubczyk. Gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu gdy mięso wołowe będzie miękkie.
  • 3. Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i przypalamy na palniku z obu stron. Wkładamy do garnka na 30 minut przed końcem gotowania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.38 (165 ocen)

rosół