Rosół

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny rozgrzewający rosołek nie tylko na niedzielny obiad:)

  • 20 min

Składniki:

  • - mięso z drobiu ok. 1/2 kg
    - 1/2 kg pręga wołowa
    - 40 dkg kawałek żeberek
    - trzy marchewki
    - dwie pietruszki
    - 1 mały seler
    - ćwiartka główki kapusty włoskiej
    - kawałek pora
    - vegeta / kucharek
    - pieprz

Rosół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wołowe z żeberkami zalewamy wodą, gotujemy. Po zagotowaniu wrzucamy obrane warzywa, przyprawiamy. Po pół godzinnym gotowaniu wrzucamy mięso drobiowe. Gotujemy wszystko do miękkości.

Porady

Ilości mięsa podaję przybliżone. Jedni lubią bardziej mięsny inni mniej. Ja sama robię różnie, czasem robię bez żeberek, czasem zamiast mięsa z kurczaka daję mięso z indyka albo z kury. Każdy ma swoje własne upodobania. Ja lubię warzywa z rosołu, dlatego ja osobiście daję takie ilości. Wiadomo, te ilości są także przybliżone, w zależności od ilości mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.37 (167 ocen)

rosół