REKLAMA

Romanesco i groszek cukrowy z panko, czerwonym pieprzem i świeżym oregano

wyświetlono: 31 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Chrupiący, soczysty groszek cukrowy z delikatnymi różyczkami romanesco to świetne połączenie. Gy zostaną otoczone maślanym panko i posypane ziarenkami czerwonego pieprzu oraz aromatycznymi listkami oregano powstaje pyszna jarzynka do dania głównego.

opublikowany: 15.05.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g różyczek romanesco
    250 g strączków groszku cukrowego
    50 g panko
    50 g masła
    sól morska ziołowa
    pieprz czerwony
    listki oregano
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki romanesco posypujemy solą morską, gotujemy przez 3-4 minuty na parze.
    Panko rumienimy na suchej patelni. Dodajemy masło. Mieszamy. Dodajemy groszek cukrowy, lekko solimy. Chwilę podsmażamy, groszek powinien zmienić kolor na jaskrawo zielony. Dodajemy różyczki kalafiora. Posypujemy czerwonym pieprzem i listkami oregano.
    Tak przygotowany groszek i romanesco to wspaniały dodatek do dań z ryb i drobiu. Idealnie smakuje również podany jako osobne wegetariańskie danie podane z jajkiem sadzonym lub jajkiem w koszulce.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: ewuska2016 ewuska2016

Groszek cukrowy z sezamem

Mój sposób na szybki, letni obiad

kategoria: Dodatki opublikowany: 21.06.2017 | wyświetlono: 2047 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE