Rolowane parówki w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 35 min

Kolejny mój przepis to tym razem sposób na pyszną, szybką i tanią przekąskę. Polecam wszystkim przygotowanie jej na spotkanie ze znajomymi w domu, parapetówkę itp. Ostatnio gdy wyszedłem na chwilę do kuchni i wróciłem z powrotem do gości to prosili już o dokładkę.

  • 35 min

Składniki:

  • - 1 opakowanie ciasta francuskiego,
    - 4 parówki,
    - 4 plastry żółtego sera,
    - 4 łyżki ketchupu,
    - 1 łyżeczka oregano,
    - sól i pieprz

Rolowane parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku pokroić nożem ciasto francuskie na 4 równe, prostokątne części. Następnie przygotować sos (wymieszać ze sobą ketchup ze szczyptą soli, pieprzu oraz oregano). Gdy sos będzie już gotowy to posmarować nim każdą część ciasta, potem ułożyć na nich plaster sera, parówkę oraz zawinąć w rolki. Tak przygotowane rolki ułożyć na blachę, naciąć nożem wierzch ciasta i posmarować roztrzepanym jajkiem.
    Piec w temperaturze 180 stopni około 20-25 minut, na złoty kolor.
    Smacznego !

Porady

Można posypać rolki sezamem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy