Rolmopsy wg Moniki

4.5 (196 ocen)

zapraszam na domowe rolmopsy z mnóstwem dodatków:)

Składniki:

  • Zalewa:
    1 szklanki wody
    ½ szklanki octu
    2 listki laurowe
    3 goździki
    4 ziarenka pieprzu
    Szczypta soli
    Śledzie:
    ok. 1 kg śledzi w oleju
    1 rzodkiewka
    1 marchewka
    1,5 kiszonego ogórka
    1/8 żółtej papryki
    ½ dużej cebuli
    2-3 łyżki musztardy sarepskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ogórki kiszone Przystawki

Rolmopsy wg moniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zalewę zagotowac 1. Zalewa:
    Do ganka przelać wodę, ocet. Dodać sól i resztę przypraw i zagotować. Następnie zupełnie ostudzić.
  • warzywa przygotować 2. Śledzie:
    Marchewkę obrać i umyć. Następnie obieraczką do warzyw wykroić cienkie paski marchewki i zalać je wrzątkiem. Pozostawić na około 15 minut. Następnie odsączyć i osuszyć. Śledzie odsączyć z oleju. Ogórki pokroić w cienkie paski. Rzodkiewkę umyć, okroić ogonki i pokroić na 4 części, najlepiej na 4 grube plastry. Sprawioną paprykę pokroić pod skosem na cienkie paseczki.
  • śledzia posmarować musztardą i ułożyć farsz 3. Każdy płat śledzia posmarować cienką warstwą musztardy a następnie układać elementy farszy według własnego uznania. Rolować płat i dobrze zabezpieczyć wykałaczkami. U
  • 4. łożyć w naczyniu ( najlepiej o płaskim dnie). Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Rozwarstwić je palcami a następnie posypać śledzie. Zalać zalewą i odłożyć na co najmniej 1 dobę do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować