Rolmopsy śledziowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne rolmopsy z musztardą francuską, wiele lat temu podejrzałam ten przepis u Grumko i od tamtej pory często je przygotowuję:) Idealna przystawka na wszelkie imprezki, karnawał, Sylwester, Wigilia.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 płatów śledziowych wymoczonych w zimnej wodzie i osuszonych
    1-2 plastry sera żółtego pokrojonego w paski
    5 pasków marynowanej papryki
    5 pasków korniszona
    Do dekoracji:
    Cebulki perłowe marynowane - 6 sztuk
    oliwki zielone 4 szt
    Wykałaczki 5 sztuk
    Składniki sosu:
    2 łyżki musztardy francuskiej
    1 łyżka płynnego miodu
    1 łyżka oleju z pestek winogron lub słonecznikowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Rolmopsy

Rolmopsy śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozłożyć na talerzu skórką do dołu. Składniki sosu połączyć i posmarować nim filety śledziowe.
    Schłodzić kilka minut w lodówce.
    Następnie na stronie posmarowanej sosem ułożyć paski sera, korniszona i papryki, zwijać w ruloniki, spinać wykałaczką a wystające końcówki wykałaczek udekorować cebulką perłową i oliwką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować