Rollsy z tortilli z tatarem wołowym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Tatar z ogórkiem kiszonym cebulką dobrze przyprawiony zawinięty w tortillę. Świetna propozycja jako przekąska na imprezę ale równie dobrze można przygotować na pyszna kolację.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 szt. placków tortilli
    250 gramów mięsa wołowego na tatar
    1 średnia cebula
    2 duże ogórki kiszone
    kilka grzybków w occie
    1 łyżka musztardy
    sól
    pieprz
    2 łyżki oleju rzepakowego
    3-4 łyżki wody gazowanej
    opcjonalnie kilka kropel maggi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rollsy z tortilli z tatarem wołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki kiszone, cebulę i grzybki kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
    Do miski przekładamy mieso na tatar dodajemy pokrojone warzywa, przyprawiamy musztardą, solą pieprzem, wlać wodę i olej.
    Wszystko dokładnie wyrabiamy aby składniki się połączyły.
    Farsz dzielimy na dwie równe części.
  • 2. Na blacie rozkładamy 2 placki tortilli na każdej rozkładamy równomiernie farsz zostawiając 1 cm margines i zwijamy w rulon.
    Tak przygotowaną tortillę zawijamy ściśle w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinkę.
    Po schłodzeniu wyjmujemy z folii i kroimy na 2 cm. kawałki.
    W każdy kawałek wbijamy wykałaczkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować