Rolka z boczku z jajecznicą z podgrzybkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny boczek pachnący grzybami.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1, 5 kg surowego boczku
    łyżka oleju rzepakowego
    pieprz czarny młotkowany z kolendrą
    sól

    300 g mrożonych podgrzybków
    cebula
    łyżka oleju rzepakowego
    3 jajka
    łyżka masła
    sól do smaku
    pieprz czarny młotkowany z kolendrą
    kolendra

Rolka z boczku z jajecznicą z podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek umyć , osuszyć. Rozkroić wzdłuż i rozbić. Natrzeć olejem , solą i pieprzem . Zostawić w lodówce na ok 30 min.
  • 2. Na oleju zeszklić cebulę. Dodać podgrzybki i dusić ok 15 min.
    Dodać łyżkę masła i wbić jajka. Zrobić jajecznicę.
    Dodać sól i pieprz. Wystudzić.
  • 3. Na boczku rozłożyć jajecznicę i zrolować mięso.
    Posypać delikatnie kolendrą i wmasować. .
    Włożyć do żaroodpornego naczynia podwijając końcówkę mięsa.
    Pieczenie 180 stopni ok 1.5 godz.
    Wystudzić i pokroić na plastry.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy