Rolady ze schabu

  • wyświetlono: 684 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

bardzo smaczny obiad na niedzielę i święta

Kasia S
  • 1 porcje
  • 90min

Składniki

1 kilogram schabu wieprzowego bez kości
2 cebule
2 kawałki chleba pszenno-żytniego
2 ogórki kiszone
20 dag boczku wieprzowego parzonego
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
woda

Sposób przygotowania przepisu:

Rolady ze schabu

  • 1. Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić z błonek.
    Pokroić na plastry.
    Każdy rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
    Cebule obrać i pokroić w ósemki.
    Chleb pokroić w paski.
    Ogórki kiszone pokroić w ósemki.
    Boczek pokroić w paski.
    Na środku każdego rozbitego kawałka schabu ułożyć kawałek cebuli, chleba, ogórka oraz pasek boczku.
    Zawinąć w roladę.
    Spiąć szpilką do rolad.
    Na patelni rozgrzać tłuszcz.
    Obsmażyć na nim rolady.
    Wlać wodę i gotować do miękkości.
    W razie potrzeby dolać wodę.
    Gdy rolady będą miękkie wyjąć je i usunąć szpilki.
    Sos doprawić do smaku solą i zagęścić mieszaniną mąki i wody.
    Rolady podawać z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsosezonowe przysmakischabwieprzowinaMama mnie nauczyłaobiadsosniedzielny obiadrolady

Komentarze

Podobne przepisy

SCHAB ZE ŚLIWKAMI

Dodane przez: kasiunia860

SCHAB ZE ŚLIWKAMI

Delikatny kruchy schab ze śliwkami....

Zawijaski ze schabu

Dodane przez: Gosia123

Zawijaski ze schabu

Soczysty schab z farszem pieczarkowym...

Pieczony schab ze śliwkami

Dodane przez: danusia19671

Pieczony schab ze śliwkami

Na świątecznym stole nie może zabraknąć...

Rolada ze schabu nadziana botwinką i serem

Dodane przez: Armi As

Rolada ze schabu nadziana botwinką i serem

Przedstawiam Wam kolejny eksperyment...

danie

Dodane przez: maalikaa

Wyspy ze schabu

Mięso, ze schabu nadziewane sosem...

schab ze śliwką

Dodane przez: Kasia84

Pieczony schab ze śliwką

Tradycyjny przepis na tradycyjnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE