Rolady z mięsem mielonym i boczkiem

4.5 (188 ocen)

na niedzielny obiad

Składniki:

  • Składniki :

    4 plastry szynki wieprzowej bez kości,
    150g -200g mięsa mielonego,
    200g boczku wędzonego,
    3-4 szt suszonych pomidorów,
    pieprz,
    czosnek niedźwiedzi,
    papryka słodka,
    bulion,
    olej.
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolady z mięsem mielonym i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry szynki cienko rozbij. Do miski włóż mięso mielone, pokrojony w kostkę boczek, posiekane pomidory suszone oraz pieprz i czosnek niedźwiedzi. Dokładnie wyrób masę. Na każdy plaster mięsa ułóż farsz. Zawiń w roladkę i zwiąż sznurkiem spożywczym. Każdą roladę posyp pieprze, solą i papryka. Na rozgrzanej patelni posmaż z każdej strony. Wlej bulion i duś 40-45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (151 ocen)

rolady wołowe

4.5 (151 ocen)

rolady wołowe

capri Pyszny niedzielny obiad :) 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować