Rolady z kurczaka z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jarmuż dokładnie umyć, pozbawić najgrubszego nerwu i posiekać. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, masło i jarmuż. Podsmażyć, podlać śmietaną, posolić i popieprzyć do smaku, smażyć aż śmietana się zredukuje.
Filety rozkroić i lekko rozbić. Posypać przyprawą do kurczaka, na każdym filecie ułożyć po dwa plasterki boczku i uduszony w śmietanie jarmuż. Roladki zwinąć.
Rolady obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Rolady przełożyć do naczynia do zapiekania, podlać niewielką ilością wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na pół godziny. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Komentarze