Rolady z kurczaka z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Roladki drobiowe

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    1 duży pęczek jarmużu
    2 cebule
    8 plasterków boczku
    3-4 ząbki czosnku
    1 mały kubeczek śmietany 30%
    2-3 łyżki masła, olej
    sól, pieprz
    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rolady z kurczaka z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż dokładnie umyć, pozbawić najgrubszego nerwu i posiekać. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, masło i jarmuż. Podsmażyć, podlać śmietaną, posolić i popieprzyć do smaku, smażyć aż śmietana się zredukuje.

    Filety rozkroić i lekko rozbić. Posypać przyprawą do kurczaka, na każdym filecie ułożyć po dwa plasterki boczku i uduszony w śmietanie jarmuż. Roladki zwinąć.

    Rolady obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Rolady przełożyć do naczynia do zapiekania, podlać niewielką ilością wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na pół godziny. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować