Rolady z karkówki w sosie żurawinowym

4.49 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie to moja pasja i sposób na relaks. Chętnie pomagam mamie w kuchni lub wyręczam ją, sama gotując dla rodziny.

Składniki:

  • ● 4 plastry (1,5-cm) karkówki bez kości
    ● sól
    ● 4 plastry żółtego sera
    ● 1/2 słoika żurawiny do mięs
    ● słoiczek pikantnego keczupu
    ● 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
    ● cebula
    ● grzyby suszone lub podsmażone pieczarki (ilość według uznania)
    ● pieprz
    ● łyżka oliwy.
    Farsz: 50 dag mięsa mielonego
    ● jajko
    ● łyżka bułki tartej
    ● ząbek czosnku
    ● sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolady z karkówki w sosie żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wcześniej namoczone grzyby
    suszone gotujemy ok. godziny,
    a następnie mielimy. Dodajemy
    podsmażoną na oliwie
    drobno pokrojoną cebulę, doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Do mięsa mielonego wbijamy
    jajko, dodajemy starty czosnek,
    bułkę tartą oraz przyprawy.
    Mieszamy. Rozbite plastry
    karkówki smarujemy farszem,
    na to układamy grzyby, plaster
    sera i natkę pietruszki. Zwijamy
    i obwiązujemy nicią.
  • 3. Rolady układamy
    w brytfance wysmarowanej
    tłuszczem, zalewamy
    keczupem wymieszanym
    z żurawiną i pieczemy ok.
    1,5 godziny w temp. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_10-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować