Rolady z karczku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na ciepło smaczne jako dodatek do obiadu a na zimno smaczne na kanapki.

  • 60 min

Składniki:

  • karczek pokrojony w plastry 6 szt
    szynka mielona ok 30 dag
    cebula 1/2 szt
    natka pietruszki ok 1 pęczka
    bułka tarta 2 łyżki
    jajko 1 szt mała
    sól czosnkowa
    pieprz
    olej
    przyprawa do mięsa

Rolady z karczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry karczku oprószamy solą czosnkową i pieprzem i odkładamy do lodówki. Do zmielonego mięsa wbijamy jajko, dodajemy tartą bułkę, drobno pokrojona cebulę i natkę pietruszki. Doprawiamy przyprawami do smaku.
    Przygotowany farsz nakładamy na plastry karczku i zwijamy roladki. Zasmażamy najpierw zawinięcia roladek na rozgrzanym tłuszczu a później całe roladki.
    Przekładamy roladki do rondla, podlewamy wodą. Można oprószyć przyprawą i dusić do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy