rolady z gulaszowym nadzieniem o smaku gyrosa

4.5 (169 ocen)

naprawdę ekstra

Składniki:

  • - 70 dkg mięsa z szynki
    - 1 cebula
    - 2 ogórki kiszone lub konserwowe
    - przyprawa kebab gyros
    - 4 grubsze plastry szynki może być wędlina która została z świąt
    - musztarda
    - 4 ziele angielskie
    - liść laurowy
    - pół kostki rosołowej z lubczykiem
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolady z gulaszowym nadzieniem o smaku gyrosa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolady 1. - z mięsa wyciąć 4 plastry tłuczkiem roztłuc rolady
    - resztę mięsa kroimy w drobną kostkę do mięsa dodać cebulę i szynkę pokrojoną w kostkę i przyprawić przyprawą kebab gyros
    - każdą roladę posmarować musztardą nałożyć farsz ogórki pokroić na ćwiartki na każdą roladę położyć jedną ćwiartkę
  • rolady 2. - rolady zawinąć spiąć szpilkami do rolad lub związać sznurkiem
  • rolady 3. - na patelni rozgrzać olej smażyć rolady na mocnym ogniu potem zalać wodą dodać pół kostki rosołowej ziele angielskie i liść laurowy dusić pod przykryciem do miękkości
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować