Rolady z galaretką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Rolady z galaretką

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:

    8 jajek
    1 cukier wanioliowy
    3/4 szkl cukru
    1 łyżka oleju
    Pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szkl maki

    Krem:

    1 śmietanka 30 % - 500 ml
    2 łyżki cukru pudru
    2 śmietanfixów

    Dodatkowo :
    1 galaretka ( do wyboru )

    Blaszki bez jednego boku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada

Rolady z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ubić białka na sztywno dodając cukier waniliowy i cukier. Następnie po jednym zółtku dodawać ( zmniejszając obroty) chwile miksując. Na koniec dodać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem i delikatnie mieszać drewnianą łyżką dodając olej. Na blaszkę wyłożyć papier do pieczenia i piec 30 min w 200 st.

    2. Po upieczeniu biszkopta zwinąć razem z papierem w rulonik, owinąć w ściereczkę i pozostawić do ostudzenia.

    3. Galaretkę rozpuścic w 1 szkl. wody i odłożyć do ostudzenia.

    4. Śmietankę wlać do miseczki dodać śmietanfixy i cukier puder. Miksować aż masa zrobi się gęsta.

    5. Ostudzone rolady rozwinąć, ściągnąć papier i posmarować masą śmietanową a na całej długości przy samym brzegu biszkopta ułożyć galaretkę i zwinąć z powrotem.

    6. Wierzch udekorować według uznania.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować