Rolady w sosie chlebowo-musztardowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 10 min

Rolady nadziewane ogórkiem, cebulą, ciemnym chlebem, najpierw obsmażane, potem duszone w ciemnym sosie chlebowym z dodatkiem musztardy.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 700 g sznycli wieprzowych (3-4 plastry)
    2 ogórki kwaszone
    1/2 dużej cebuli
    1/2 kromki ciemnego pieczywa
    2 łyżki musztardy
    olej do smażenia

    Sos:
    1 duża kromka ciemnego chleba (najlepszy będzie domowy)
    2 łyżki musztardy
    ok. 1,5 szklanki wody
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Rolada Sosy Sos musztardowy

Rolady w sosie chlebowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry mięsa wkładamy do mocnego worka i rozbijamy. Po stronie środkowej smarujemy cienko musztardą. Ogórek kroimy w paski, cebulę w pióra, a chleb również w paski. Na każdy plaster nakładamy 2-3 paski ogórka, chleb i cebulę. Zwijamy w ciasną roladę, można spiąć wykałaczkami.
  • 2. Na patelni rozgrzej olej, usmaż roladki z każdej strony. Dolej wodę i duś je ok. 40-50 minut, gdyby woda wyparowała uzupełnij ją. Chleb pokrusz drobno i dodaj do sosu, dodaj też musztardę, sól i pieprz. Gdyby sos był bardzo gęsty, dolej jeszcze trochę wody. Roladki pogotuj z sosem ok. 10-15 minut. Roladki podawaj z sosem, można je pokroić w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować