Rolady w sosie chlebowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry mięsa wkładamy do mocnego worka i rozbijamy. Po stronie środkowej smarujemy cienko musztardą. Ogórek kroimy w paski, cebulę w pióra, a chleb również w paski. Na każdy plaster nakładamy 2-3 paski ogórka, chleb i cebulę. Zwijamy w ciasną roladę, można spiąć wykałaczkami.
2.Na patelni rozgrzej olej, usmaż roladki z każdej strony. Dolej wodę i duś je ok. 40-50 minut, gdyby woda wyparowała uzupełnij ją. Chleb pokrusz drobno i dodaj do sosu, dodaj też musztardę, sól i pieprz. Gdyby sos był bardzo gęsty, dolej jeszcze trochę wody. Roladki pogotuj z sosem ok. 10-15 minut. Roladki podawaj z sosem, można je pokroić w plastry.
Komentarze