Rolady myśliwskie z boczkiem

0 (0 ocen)

pyszne rolady o pysznym aromacie leśnych grzybów i boczku

Składniki:

  • - 1,2 kg szynki wieprzowej
    - 1 cebula
    - 30 dkg wędzonego boczku surowego
    - 2 duże ząbki czosnku
    - 3 łyżki czubate mielonych grzybów suszonych
    - sól
    - pieprz
    - 4 kulki ziele angielskie
    - 2 liść laurowy
    - kilka kulek kolendry
    - tymianek szczypta
    - musztarda
    - mąka
    - olej
    - maggi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolady myśliwskie z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - z szynki odkroić 6 plastrów mięsa roztłuc tłuczkiem każdy plaster posolić posypać pieprzem i posmarować 1 łyżeczką musztardy
  • rolady myśliwskie z boczkiem 2. - resztę mięsa zmielić przez maszynkę razem z cebula i czosnkiem dodać sól pieprz utłuczoną w moździerzu kolendrę tymianek i 1 czubatą łyżkę grzybów mielonych razem dobrze wymieszać
    - dać farsz na plastry mięsa zwinąć rolady boczek kroić jeden raz aby nie przeciąć do końca i drugi plaster do końca rak aby powstał po rozłożeniu duży płat boczku obłożyć każdą roladę związać nitka
    - obsmażyć na oleju i mocnym ogniu aby się dobrze zrumieniły zalać rolady ciepłą wodą dodać ziele angielskie liść laurowy resztę grzybów suszonych dusić pod przykryciem aż zmiękną i odparuje woda
  • sos 3. - rolady wyciągnąć wlać na patelnię wodę w osobnym pojemniku rozrobić 2 łyżki mąki i 0,5 litra wody wlać na patelnię cały czas mieszać aż do zagotowania doprawić z maggi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować