Rolady myśliwskie z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- z szynki odkroić 6 plastrów mięsa roztłuc tłuczkiem każdy plaster posolić posypać pieprzem i posmarować 1 łyżeczką musztardy
2.- resztę mięsa zmielić przez maszynkę razem z cebula i czosnkiem dodać sól pieprz utłuczoną w moździerzu kolendrę tymianek i 1 czubatą łyżkę grzybów mielonych razem dobrze wymieszać
- dać farsz na plastry mięsa zwinąć rolady boczek kroić jeden raz aby nie przeciąć do końca i drugi plaster do końca rak aby powstał po rozłożeniu duży płat boczku obłożyć każdą roladę związać nitka
- obsmażyć na oleju i mocnym ogniu aby się dobrze zrumieniły zalać rolady ciepłą wodą dodać ziele angielskie liść laurowy resztę grzybów suszonych dusić pod przykryciem aż zmiękną i odparuje woda
3.- rolady wyciągnąć wlać na patelnię wodę w osobnym pojemniku rozrobić 2 łyżki mąki i 0,5 litra wody wlać na patelnię cały czas mieszać aż do zagotowania doprawić z maggi
Komentarze