Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą

0 (0 ocen)

  • 35 min

Szybki obiad - roladki z szynki w sosie własnym

  • 35 min

Składniki:

  • 1/2 kg szynki
    1 słoik papryka marynowana
    2 cebule czerwone
    Sól morska-
    Pieprz kolorowy
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki mąki pszennej
    1 szt kostka bulionowa
    liść laurowy
    3 łyżki oleju roślinnego

Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z szynki kroimy w plasterki rozbijamy z dwóch stron. Solimy i doprawiamy pieprzem. Jedną stronę smarujemy musztardą . Paprykę kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na początek rozbitego mięsa układamy paseczki papryki i cebuli , zawijamy w roladę spinamy wykałaczką.
  • 2. Rolady obtaczamy w mące i smażymy na dużej patelni. Kiedy każda strona rolady jest złocista podlewamy je bulionem i dodajemy liść laurowy. Dusimy pod przykryciem ok 20 min. Następnie odkrywamy patelnię aby sos odparował i zredukował się. Podajemy z roszponką do ryżu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy