1.Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do sera wbijamy jajka, dodajemy majonez i pokrojoną w drobne paseczki paprykę.. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc cienką prostokątna warstwę.
Pieczemy 20 minut w 180 °C.
2.W tym czasie, co piecze na się ciasto serowe, robimy farsz. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Grzyby łączymy z ketchupem.
3.Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
Na ciasto serowe wykładamy mięso, doprawiamy przyprawą oraz solą.
4.Na mięsie natomiast rozprowadzamy cienką warstwę farszu grzybowego.
5.Zwijamy ciasno robiąc roladę.
Ponownie układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 49 minut
w 180 °C.
6.Po upieczeniu kroimy w plastry, rolada jest również pyszna na zimno.
Smacznego.
Komentarze