Roladowy Bzyk

5 (152 ocen)

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Taką roladą możemy zachwycić gości, może być ozdobą naszego stołu. Delikatne mięso z kurczaka z farszem pieczarkowym, otulone ciastem serowym.

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na masę serową:
    • 30 dag sera żółtego
    • 3 jajka
    • 3 łyżki majonezu
    • 1 mały słoiczek papryki marynowanej
    Składniki na farsz:
    • 1 filet z kurczaka
    • 25 dag pieczarek
    • Cebula
    • 3 łyżki ketchupu pikantnego
    • Sól
    • Pieprz
    • Przyprawa do kurczaka
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Roladowy bzyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Do sera wbijamy jajka, dodajemy majonez i pokrojoną w drobne paseczki paprykę.. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc cienką prostokątna warstwę.
    Pieczemy 20 minut w 180 °C.
  • grzyby 2. W tym czasie, co piecze na się ciasto serowe, robimy farsz. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Grzyby łączymy z ketchupem.
  • mięso 3. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
    Na ciasto serowe wykładamy mięso, doprawiamy przyprawą oraz solą.
  • grzyby 4. Na mięsie natomiast rozprowadzamy cienką warstwę farszu grzybowego.
  • rolada 5. Zwijamy ciasno robiąc roladę.
    Ponownie układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 49 minut
    w 180 °C.
  • rolada 6. Po upieczeniu kroimy w plastry, rolada jest również pyszna na zimno.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Papryka Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować