Roladki ze szpinakiem i pieczarkami podane z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

Roladki to szybka w przygotowaniu przystawka. Sprawdzi się na różnych uroczystościach, a poza tym są bardzo smaczne.

Składniki:

  • roladki
    placki do tortilli 8 szt.
    szpinak świeży 400 dag
    pieczarki 30 dag
    oliwki czarne poł małego słoika
    czosnek 3 ząbki
    sól
    czarny pieprz mielony Prymat
    olej do smażenia
    cebula biała 1 szt.

    sos
    majonez 3 łyżki
    jogurt naturalny 3 łyżki
    sok z cytryny 1 łyżka
    zioła prowansalskie 1 łyżeczka
    czosnek 3 ząbki
    sól
    czarny pieprz mielony

Roladki ze szpinakiem i pieczarkami podane z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule drobno posiekać i podsmażyć na oleju z pokrojonym jednym ząbkiem czosnku, Szpinak umyć, drobno pokroić I dodać do cebuli, smażyć aż odparuje wodę. Następnie przyprawić sola i pieprzem i wycisnąć przez praskę czosnek. Pieczarki umyć, pokroić w plastry I podsmażyć na oleju. Na placki tortilla nakładać najpierw szpinak, następnie pieczarki I oliwki I zwinąć tortille w rulonik.
    Sos : jogurt wymieszać z majonezem dodać sok z cytryny, wyciśnięty czosnek I przyprawić.
    Gotowe roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron, następnie kroimy w grube plastry I układamy na talerzu, podajemy z sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy