Roladki ze szpinakiem i mozzarellą owinięte prosciutto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Szpinak podsmażamy na niewielkiej ilości masła ,razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą ziołową. Odparowujemy.
Filety z kurczaka cienko rozbijamy. Na każdy kotlet rozsmarowujemy szpinak ,dajemy kawałek mozzarelli (1/4 kulki) ,dajemy po 2 szparagi z zalewy i zwijamy roladki (tak by boki były zamknięte). Oprószamy solą i pieprzem. Każdą roladkę owijamy w dwa plastry szynki ,obtaczamy najpierw w mące ,następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony i przekładamy na blaszkę (zakrywamy folią aluminiową). Zapiekamy 30-35 min w temperaturze 180°C.
Komentarze