Roladki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy,osuszamy,rozcinamy na płaty i oprószamy przyprawami.
Szpinak kroimy i wrzucamy na patelnię z rozgrzaną łyżką masła,dodajemy czosnek,solimy do smaku i dusimy przez kilka minut.
Przestudzony szpinak rozkładamy na płatach mięsa,układamy po kawałku sera i zwijamy mięso tworząc roladki. Spinamy wykałaczką. Na patelni roztapiamy drugą łyżkę masła,układamy roladki,wkładamy cebulkę,smażymy pod przykryciem. Kiedy roladki się zarumienią podlewamy niewielką ilością wody i dusimy kilkanaście minut. Wytworzony sos zagęszczamy łyżką mąki. Roladki umieszczamy na talerzu,polewamy sosem i posypujemy posiekanym koperkiem,podajemy z dowolną surówką,ziemniakami lub gotowanymi warzywami.
Komentarze