Roladki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wszystkim,którzy lubią szpinak polecam takie roladki.

  • 60 min

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka

    garść szpinaku

    ząbek czosnku

    2 łyżki masła

    kawałek żółtego sera

    przyprawy do mięsa:

    sól,pieprz,papryka w proszku,tymianek

Roladki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy,osuszamy,rozcinamy na płaty i oprószamy przyprawami.

    Szpinak kroimy i wrzucamy na patelnię z rozgrzaną łyżką masła,dodajemy czosnek,solimy do smaku i dusimy przez kilka minut.

    Przestudzony szpinak rozkładamy na płatach mięsa,układamy po kawałku sera i zwijamy mięso tworząc roladki. Spinamy wykałaczką. Na patelni roztapiamy drugą łyżkę masła,układamy roladki,wkładamy cebulkę,smażymy pod przykryciem. Kiedy roladki się zarumienią podlewamy niewielką ilością wody i dusimy kilkanaście minut. Wytworzony sos zagęszczamy łyżką mąki. Roladki umieszczamy na talerzu,polewamy sosem i posypujemy posiekanym koperkiem,podajemy z dowolną surówką,ziemniakami lub gotowanymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy