Roladki ze szparagami i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Roladki z jajecznym farszem i szparagami to doskonały duet pod względem smakowym.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ papryki żółtej
    • 5 szparag
    • 3 jajka +2 jajka do panierki
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz

Roladki ze szparagami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka 1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą
    2. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie
    3. Papryki drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, do papryk wbijamy jajka, solimy i smażymy do chwili, kiedy uzyskamy gęstą konsystencje
  • farsz 2. 4. Farsz z jajek nakładamy łyżką na każdy kawałek mięsa i po kilka szparag
  • roaldki 3. 5. Zwijamy robiąc roladki, panierujemy w rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej
    6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
  • roladki 4. 7. Roladki Gotowe
    8. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy