Roladki ze schabu z kaszą i grzybami

4.5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Miłośnicy kaszy i grzybów muszą koniecznie wypróbować to danie.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -5 plastrów schabu
    - 1 szklanka kaszy pęczak
    -ok 1 bulionu grzybowego
    -garść suszonych grzybów
    -olej do smażenia
    -1 łyżka masła
    -1 cebula
    -sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Zrazy

Roladki ze schabu z kaszą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę cebule. Dodajemy kaszę i smażymy dalej. Po chwili wsypujemy połowę pokruszonych suszonych grzybów i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu co chwilę mieszając ok 15 min, aż wyparuje cały bulion.
  • 2. Kotlety rozbijamy solimy i pieprzymy z każdej strony.
    Na kotlety nakładamy kaszę i dokładnie zwijamy w roladki.
  • 3. Roladki obsmażamy z każdej strony na oleju i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, tak aby przykryły mięso dodajemy resztę suszonych grzybów oraz doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu ok 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować