ROLADKI ZE SCHABU

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

REWELACYJNE ROLADKI DOSKONAŁE NA PYSZNY OBIAD

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • SCHAB OK 1KG, 2 OGÓRKI KISZONE, BOCZEK WĘDZONY, SER ŻÓŁTY TOPIONY W PLASTRACH, MUSZTARDA OSTRA, CEBULA CZERWONA, 100ML ŚMIETANY 30%, MĄKA, SÓL, PIEPRZ, 2 ZIARENKA ZIELA ANGIELSKIEGO, LIŚĆ LAUROWY

Roladki ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1oigfs5 1. SCHAB KROIMY W CIENKIE PLASTRY I MOCNO ROZBIJAMY. SOLIMY I PIEPRZYMY Z OBU STRON. Z JEDNEJ STRONY SMARUJEMY MUSZTARDĄ. NASTĘPNIE UKŁADAMY SER ŻÓŁTY, BOCZEK I OGÓREK POKROJONY W PASKI ORAZ CEBULĘ POKROJONĄ W PIÓRA
  • image-1r8ak0v 2. PLASTRY SCHABU DOKŁADNIE ZWIJAMY I OBWIĄZUJEMY BIAŁĄ NICIĄ
  • image-1pxlepg 3. ROLADKI DOKŁADNIE OBTACZAMY W MĄCE I OBSMAŻAMY NA PATELNI Z KAŻDEJ STRONY. PODLEWAMY TROSZKĘ WODĄ DODAJEMY ZIELE ANGIELSKIE I LIŚĆ LAUROWY I LEKKO JESZCZE RAZ SOLIMY. DUSIMY PRZEZ OK GODZINĘ ABY ROLADKI ZMIĘKŁY OBRACAJĄC ABY NIE PRZYWARŁY. NA KONIEC PODLEWAMY ŚMIETANKĄ. PRZED PODANIEM ODWIJAMY NITKĘ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy