Roladki ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SCHAB KROIMY W CIENKIE PLASTRY I MOCNO ROZBIJAMY. SOLIMY I PIEPRZYMY Z OBU STRON. Z JEDNEJ STRONY SMARUJEMY MUSZTARDĄ. NASTĘPNIE UKŁADAMY SER ŻÓŁTY, BOCZEK I OGÓREK POKROJONY W PASKI ORAZ CEBULĘ POKROJONĄ W PIÓRA
2.PLASTRY SCHABU DOKŁADNIE ZWIJAMY I OBWIĄZUJEMY BIAŁĄ NICIĄ
3.ROLADKI DOKŁADNIE OBTACZAMY W MĄCE I OBSMAŻAMY NA PATELNI Z KAŻDEJ STRONY. PODLEWAMY TROSZKĘ WODĄ DODAJEMY ZIELE ANGIELSKIE I LIŚĆ LAUROWY I LEKKO JESZCZE RAZ SOLIMY. DUSIMY PRZEZ OK GODZINĘ ABY ROLADKI ZMIĘKŁY OBRACAJĄC ABY NIE PRZYWARŁY. NA KONIEC PODLEWAMY ŚMIETANKĄ. PRZED PODANIEM ODWIJAMY NITKĘ
Komentarze