Roladki z zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

Pyszne roladki na ciepło, a to co zostało wspaniale smakowało na chlebku zamiast wędliny.

Składniki:

  • 1,5 kg surowej szynki
    1 pętko wedzonej kiełbasy
    1 cebula
    1 kiszony ogórek
    3 łyżeczki musztardy
    zielony groszek

Roladki z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki z zielonym groszkiem 1. Mięso pokroić na plastry i cienko rozbić, kiełbasę, cebulę i ogórka pokroić w małą kosteczkę, następnie wymieszać z musztardą.
  • roladki z zielonym groszkiem 2. Plastry mięsa delikatnie posypać pieprzem i posmarować farszem, posypać zielonym groszkiem i zakładając boki zwinąć roladki które najlepiej związać nicią, aby w trakcie smażenia farsz został na swoim miejscu.
  • roladki z zielonym groszkiem 3. Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i zrumienić na nim roladki po dobrym obsmażeniu mięso zalać wodą dodać do niego niewielką ilość soli, pieprzu i tymianku, przykryć i dusić do miękkości. Kiedy mięso dostatecznie zmięknie to wyjąć je z buliony i ostrożnie zdjąć nić którą były związane roladki, a bulion w którym dusiliśmy mięso zagęścić niewielką ilością mąki wymieszanej z wodą i doprawić do smaku powstały sos.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy