Roladki z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na plastry i cienko rozbić, kiełbasę, cebulę i ogórka pokroić w małą kosteczkę, następnie wymieszać z musztardą.
2.Plastry mięsa delikatnie posypać pieprzem i posmarować farszem, posypać zielonym groszkiem i zakładając boki zwinąć roladki które najlepiej związać nicią, aby w trakcie smażenia farsz został na swoim miejscu.
3.Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i zrumienić na nim roladki po dobrym obsmażeniu mięso zalać wodą dodać do niego niewielką ilość soli, pieprzu i tymianku, przykryć i dusić do miękkości. Kiedy mięso dostatecznie zmięknie to wyjąć je z buliony i ostrożnie zdjąć nić którą były związane roladki, a bulion w którym dusiliśmy mięso zagęścić niewielką ilością mąki wymieszanej z wodą i doprawić do smaku powstały sos.
Komentarze