Roladki z wędzonego łososia i mozzarelli

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo efektowna i smaczna przekąska

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mozzarela duza kula: 1 sztuka
    - mleko: 1.2 litra
    - wędzony łosoś w plastrach: 5 plastrów
    - rukola lub mix sałat z rukolą: 0.5 opakowania
    - sok z pomarańczy: 0.5 sztuki
    - ocet balsamiczny: 1 łyżeczka
    - musztarda chrzanowa: 1 łyżeczka
    - miód: 1 łyżeczka
    - oliwa: 2 łyżki

Roladki z wędzonego łososia i mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z wędzonego łososia i mozzarelli 1. - Mleko podgrzać i włożyć kulę mozzarelli na 10 minut. Po tym czasie wyjąć ser, odcisnąć i rozwałkować na 1/2 cm placek.
    - Na serze rozłożyć plastry łososia i zwinąc w ciasną roladkę. Owinąć całość w folię aluminiową i wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc.
    - Na półmisku rozłożyć rukolę, na wierzchu położyć roladki pokrojone w 1/2 cm plastry.
    - Polać całość dokładnie wymieszanymi składnikami sosu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy