Roladki z warzywnym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pracuję zawodowo, a po pracy uwielbiam spędzać czas w kuchni. Jestem początkującą „kucharką”, ale staram się by dania przygotowane przeze mnie były smaczne.

  • 40 min

Składniki:

  • ok. 0,8 kg schabu wieprzowego
    1 puszka konserwowego groszku z marchewką
    1 jajko
    bułka tarta
    olej
    Przyprawy:
    2 łyżeczki przyprawy do mięs
    1 łyżeczka czerwonej papryki
    sól
    pieprz

Roladki z warzywnym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem. Płaty obsypujemy dość obficie przyprawami oraz nakładamy farsz z marchewki z groszkiem. Zwijamy w roladki (w razie potrzeby spinamy wykałaczkami). Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobina oleju.

Porady

Roladki najlepiej smażyć pod przykryciem gdyż wtedy są bardziej kruche.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy