Roladki z udek nadziewane brokułem i fetą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne soczyste mięsko w sam raz na niedzielny obiad

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 udek z kurczaka
    1 mały brokuł
    200 g sera feta
    sól
    pieprz

Roladki z udek nadziewane brokułem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1k7lxmj 1. Udka wytrybować z kości i lekko rozbić.
  • image-0kai2tb 2. Brokuł ugotować, dodać do niego ser, rozgnieść tłuczkiem ido ziemniaków i doprawić solą i mięsem. Wyrobić widelcem jednolitą masę
  • 3. Mięso przyprawić solą i pieprzem . Na mięsie rozsmarowywać farsz i zawijać w zgrabne roladki. Dodatkowo owinąć papierem do pieczenie. Piec w nagrzanym do 180 st piekarniku przez godzinę. 15 min przed końcem pieczenia odwinąć roladki z papieru, piekarnik przełączyć na funkcję grilla i piec aż będą złote. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy