Roladki z udek na sałatce

0 (0 ocen)

Z niewielkiej ilości składników można wyczarować pyszne danie.

Składniki:

  • 2 duże udka z kurczaka
    kostka fety
    2 marchewki

    1/2 główki sałaty lodowej

    pieprz kolorowy świeżo mielony
    zioła prowansalskie
    czosnek granulowany
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z udek na sałatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce w cienkie słupki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić połowę marchewki, doprawić ziołami prowansalskimi i pieprzem, przesmażyć kilka minut. Następnie odstawić do ostudzenia. Dodać 1/2 kostki fety, dokładnie wymieszać.
  • Farsz 2. Udka umyć, osuszyć i naciąć wzdłuż. Wyjąć kości. Rozłożyć na desce skórą do spodu i nałożyć farsz. Zwinąć roladki, przyprawić czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi i związać nicią. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec w 180 stopniach przez ok. 45-50 minut aż będą mocno rumiane. Wyjąć i odstawić na 10 minut aby przestygły.
  • 3. Sałatę posiekać, dodać resztę startej marchewki i resztę fety pokrojonej w kostkę. Doprawić ziołami prowansalski i i wymieszać.
  • 4. Na talerzach ułożyć sałatkę a na niej plastry roladek. Udekorować listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Marchewka Sałata Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować