Roladki z udek kurczaków z pieczarkami.

4.5 (142 ocen)

Udka inaczej

Składniki:

  • 5 udek z kurczaka wytrybowanych
    20 dkg pieczarek
    1 cebula
    2 kromki chleba tostowego
    Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka,
    Olej i masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z udek kurczaków z pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udka 1.
    Udka z kurczaka przeciąć wzdłuż i wytrybować kości, doprawić.
    Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Z chleba tostowego odciąć skórki i miąższ, rozdrobnić w malakserze. Przesmażone pieczarki z cebulą, doprawić i połączyć z rozdrobnionymi okruchami chleba tostowego. Całość wymieszać . Farszem wypełnić udziec pozbawiony kości. Zrolować w ruloniki i każdy owinąć folią aluminiową. Zrobić tzw. cukiereczki. Piec w piekarniku 180 C - 20 minut. Następnie odwinąć z foli i piec jeszcze 20 minut w tej samej temperaturze. W trakcie pieczenia, roladki odwrócić na drugą stronę w celu równomiernego opieczenia z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować