Roladki z udek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smakowite danie na niedzielny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 udka
    Farsz:
    4 plastry żółtego sera
    czosnek (do smaku)
    1 marchew
    10 dag pieczarek

Roladki z udek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy udka, odcinamy od nich kości, lekko rozbijamy. Następnie mięso smarujemy czosnkiem .Odstawiamy na kilka minut.
  • 2. Przygotowujemy farsz. Marchew i pieczarki myjemy, trzemy na tarce jeżynowej. Podmarzamy na patelni.
  • 3. Mięso smarujemy farszem, dodajemy żółty ser i zwijamy. Spinamy wykałaczką.
  • 4. Roladki wkładamy na 60 min do piekarnika nagrzanego w 180 C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy